آموزش اصلاح سبک از طریق مداخلات خودمدیریتی مبتنی بر درمان شناختی رفتاری باعث بهبود خودمدیریتی بیماران مبتلا به سندرم متابولیک و کاهش معنی دار علایم آن می گردد. بنابراین پیشنهاد می شود به منظور بهبود بخشیدن به خودمدیریتی بیماران مبتلا به سندرم متابولیک در سطح وسیع تر، این گونه مداخلات صورت گرفته و از این شیوه درمراکز وکلینیک های مشاوره و روان درمانی مراکز خدمات جامع سلامت استفاده شود.
لزوم همکاری روانشناسان سلامت و حضور آنان در مراکز بهداشتی، درمانی می تواند نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن داشته باشد.
از آنجا که جامعه و حتی پزشکان به سندرم متابولیک به عنوان یک بیماری نگاه نمی کنند، در افراد مبتلا به سندرم متابولیک از طریق کنترل عوامل خطرزا و توجه به پیشگیری ابتدایی و سطح اول می توان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 که از شایع ترین بیماری های مزمن در جامعه است را کاهش داد که بهترین و مهمترین اقدام اصلاح سبک زندگی و توجه به رفتارهای ارتقا دهنده سلامت حتی از دوران کودکی است. استمرار در شیوه زندگی سالم میتواند از شرایطی که باعث سندرم متابولیک میشوند جلوگیری کند. شیوه زندگی سالم شامل حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی در اغلب روزها، مصرف سبزیجات فراوان، میوه ها، پروتئین بدون چربی و غلات کامل، محدودیت مصرف چربی اشباع، نمک و شکر در رژیم غذایی، حفظ وزن سالم و عدم استعمال سیگار، میشود که بایستی همه خانواده ها به آن توجه کنند تا از ایجاد زودرس بیماری های مزمن جلوگیری شده و کیفیت زندگی بهتری داشته باشند