کاروتنوئیدها می توانند چاقی و کبد چرب را با بهبود میکروبیوتای روده کاهش دهند

انتشار محتوا: ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۵۲:۰۴ قبل از ظهر

چاقی و بیماری کبد چرب از مشکلات جدی سلامت در سراسر جهان هستند که با سبک زندگی ناسالم و رژیم های غذایی نامناسب تشدید می شوند. تحقیقات نشان می دهند که میکروبیوتای روده (مجموعه باکتری های مفید روده) نقش مهمی در کنترل این بیماری ها دارد و می توان با تغییرات تغذیه ای، تأثیر مثبتی بر این باکتری ها گذاشت.
مهم ترین یافته ها:
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف کاروتنوئیدها ترکیباتی طبیعی که در میوه ها و سبزیجاتی مانند هویج، گوجه فرنگی و فلفل وجود دارند می تواند باعث بهبود ترکیب میکروبیوتای روده شود. این تغییرات به کاهش التهاب، تنظیم متابولیسم چربی و در نهایت کاهش چاقی و بیماری کبد چرب کمک می کنند.
پیشنهاد کاربردی:
مصرف منظم مواد غذایی غنی از کاروتنوئید، مانند سبزیجات و میوه های رنگی، می تواند به پیشگیری و کاهش اثرات منفی چاقی و کبد چرب کمک کند. گنجاندن این مواد در رژیم غذایی روزانه، همراه با سبک زندگی سالم، می تواند راهکاری مؤثر برای حفظ سلامت کبد و کنترل وزن باشد.


کلیدواژه ها: کارتنوئید ها، چاقی، کبد چرب، التهاب

گروه های مخاطب: مردم ،ارائه کنندگان خدمات بهداشتی درمانی  ،مدیران، سیاستگزاران، برنامه ریزان  ،پژوهشگران

مشخصات طرح مرتبط:
عنوان پروژه:تأثیر کاروتنوئیدها بر چاقی و بیماری کبد چرب از طریق تعدیل میکروبیوتای روده:یک مرور روایتی
مجری اصلی: الیاس نطاق اشتیوانی  |    تاریخ اتمام طرح: 1403/12/22   |   کد طرح: 1903
طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس