از آنجایی که در طول دوره یائسگی تغییرات هورمونی منجر به ایجاد سندرم های متابولیک، بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع دو می شود، پیشگیری از دیابت و عوارض آن در زمان یائسگی اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به عوارض کمتر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف سویق جو بر میزان قند خون زنان یائسه پره دیابتی انجام شد. این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 64 زن یائسه پره دیابتی مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه شهرستان گناباد انجام شد. گروه مداخله به مدت چهار هفته، روزانه 60 گرم (20 گرم قبل از هر وعده غذایی) سویق جو دریافت کردند و در گروه کنترل، هیچ مداخله ای صورت نگرفت. قبل، دو هفته وچهار هفته بعدازمطالعه، قندخون ناشتا و قندخون دو ساعت بعد از غذا در دو گروه با انجام آزمایش خون بررسی شد. نتایج نشان داد که مصرف سویق جو باعث کاهش قند خون ناشتا بعد از چهار هفته مصرف، و کاهش قند خون 2 ساعت پس از غذا بعد از دو هفته مصرف سویق جو می گردد و این مسئله می تواند نقش مهمی در تنظیم قند خون بیماران پره دیابتی داشته باشد. بر اساس نتایج حاصل از مطالعه ی حاضر همچنین مطالعاتی با مدت زمان بیشتر می تواند به عنوان یک استراتژی دراز مدت در نظر گرفته شود
واژگان کلیدی: پره دیابت، قند خون، یائسگی، سویق جو
گروه های مخاطب: مردم، ارائه کنندگان خدمات بهداشتی درمانی ، مدیران، سیاستگزاران، برنامه ریزان ، پژوهشگران
مشخصات طرح مرتبط:
عنوان پروژه :: مصرف سویق جو باعث کاهش قند خون ناشتا بعد از چهار هفته مصرف و کاهش قند خون 2 ساعت پس از غذا بعد از دو هفته مصرف در زنان یائسه پیش دیابتی می شود
مجری اصلی: دکتر نرجس بحری- خدیجه کمالی- دکتر فاطمه هادیزاده- دکتر امیر طباطبایی زاده- دکتر ساره دشتی- نسیم خواجویان | تاریخ اتمام طرح: 1404/04/28 | کد طرح: 396